SZÉKESFEHÉRVÁR

Ha csak egy röpke óránk van, barangoljuk be a királyok városának hangulatos utcáit, igyunk egy kávét valamelyik hangulatos kávézóban, ám, ha időnkből kitelik, merüljünk el a szinte tapintható történelemben. Ránk vár a középkori romkert, a Szent István bazilika maradványai, a bájos, gótikus Szent Anna kápolna, a Püspöki palota, az Árpád-kori királysírok, a rendkívül gazdag régészeti gyűjteménnyel büszkélkedő Szent István Király – valamint a Fekete Sas Múzeum, a Palotavárosi skanzen.

Gyerekeknek, gyereklelkű felnőtteknek különösen ajánlott program a Hetedhét Játékmúzeum a Hiemer-házban, de a Karmelita templom, a Virágóra, a romantikus Bory-vár, a Székesfehérvár – Csala-pusztán található Kégl-kastély, a Csók István Képtár vagy az Ybl-gyűjtemény is csak néhány azon látnivalók közül, amit Székesfehérvár épített környezete kínál nekünk.

Amennyiben inkább a természeti környezet megismerésére fókuszálunk, a Székesfehérvár homokbánya természetvédemi területet, a Dinnyési-fertő természetvédelmi területet továbbá az Aszal – és a Jancsár völgyet érdemes felkeresnünk páratlan növény- és állatviláguk miatt.

FOGLALÁS
TOVÁBB AZ OLDALRA

.

.