CSALÁDI PROGRAM HELYSZÍNEK A VELENCEI-TÓNÁL

CSALÁDI PROGRAM HELYSZÍNEK A VELENCEI-TÓNÁL

A Velencei-tó tökéletes helyszín családi kirándulásokhoz. Könnyen elérhető autóval, vonattal vagy tömegközlekedéssel. Nálunk biciklit is bérelhet, s körül tekerheti a tavat vagy egy részét, útja során számos érdekességet is talál, melyet érdemes megnézni. 

Családbarát apartmanjainkból az alábbi családi kikapcsolódási lehetőségeket gyűjtöttük össze.

Gárdonyi Rönkvár

A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán. A közel 500 m2-es rönkvárban többek között megtalálható a Dobó bástya, egy föld alatti labirintus, és egy torony is. A Rönkvár hozzájárulhat a hősies helytállásról való emlékezet fenntartásához hasonlóan Gárdonyi Géza regényéhez, az Egri csillagokhoz. Ha meglátogatják a rönkvárunkat , reményeink szerint közelebb kerülnek az akkori korhoz, a régi emberekhez; a regény történései élményszerűbbek lesznek a rönkvárbeli kalandok után. A gárdonyi várkapitány végigkalauzolja őket a váron, a kazamatarendszeren, és természetesen bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! Igyekszünk olyan élményekhez juttatni a látogatókat, amivel gazdagodva érdeklődőbbek lesznek nemcsak az irodalom, a történelem, de eleink hősi tettei iránt is. Szeretettel várunk minden korosztályt a Gárdonyi rönkvárba!

Április 1-től október 31.-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

dinnyési várpark

A középkori várakat egyedülálló módon bemutató  Alekszi Zoltán a várpark megálmodója és megalkotója. Az épületek eredeti anyagokból készültek, fából és kőből, ez teszi egyedivé és varázsolja valósághűvé. A Várpark 35 makettből épült fel. A park mindennap  9 és 18 óra között látogatható.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

Látványosságok, szolgáltatások: – Vadaspark (szarvasok, őzek, vaddisznó, muflon) – Madárröpde (fácánok, vadpulykák) – Interaktív tájékoztató táblák – Panoráma Kilátó – …

Nyitva tartás 2019.

januártól 2-től március 14-ig tartó időszakban:
naponta: 10.00 – 16.00
március 15-től május 31-ig tartó időszakban:
naponta. 9.00 – 18.00
június 1-től szeptember 1-ig tartó időszakban:
naponta: 9.00 – 19.00
szeptember 2-től október 13-ig tartó időszakban:
naponta: 9.00 – 18.00
október 14-től december 22-ig tartó időszakban:
naponta: 10.00  – 16.00

Velencei-tó körüli kerékpártúra

 

A Velencei-tó nem csak fürdésre nyújt lehetőséget, hanem a kiépített kerékpárúton kerékpártúrák is teljesíthetőek, a sportos kikapcsolódni vágyók így aktív mozgással ismerhetik meg a Velencei-tavat és környékét.
A kiépített kerékpárúton akár egynapos túra is kezdeményezhető a “Klasszikus tókör”-rel, mely során a kiépített kerékpárúton megkerülik  a Velencei-tavat, érintve a kilátót, a Velencei korzót és az Emlékparkot is. A környéken tovább kenuzásra és sárkányhajózásra is van lehetőség.